Novinky v KNBJ

Benefičný beh za A(tra)ktívny Bardejov – v nedeľu 23. apríla 2023

Benefičný beh za A(tra)ktívny Bardejov – v nedeľu 23. apríla 2023

Komunitná nadácia Bardejov po roku opäť prichádza s aktivitou umožňujúcou obyvateľom viacerými spôsobmi pomôcť skvalitniť a zatraktívniť život v meste a okolí. Benefičný beh sa uskutoční už po deviaty krát, a to v nedeľu 23. apríla so štartom a cieľom na Radničnom námestí.

Zapojiť sa doň môže každý, komu záleží na zlepšovaní života v našom meste, či okrese. A to tak, že svojím štartovným v sume 15 € podporíte vybraný projekt, za ktorý sa rozhodnete behať. Ak vás projekt zaujme, môžete sa zapojiť ako dobrovoľník aj do jeho realizácie.

V prípade, že sa rozhodnete behať za vami vybraný projekt, k vášmu štartovnému pridá Komunitná nadácia ďalších 10 €. Projekty je možné podporiť aj sponzorsky ľubovoľným príspevkom zaslaným na účet nadácie. Sponzor variabilným symbolom (uvedie číslo projektu) identifikuje projekt, ktorý chce podporiť.

Do programu A(tra)ktívny Bardejov boli v tomto ročníku predložené štyri projekty:

 

Projekt č. 01: LETO NA HRADE ZBOROV 2023

Už trinásty rok členovia Združenia na záchranu Zborovského hradu neúnavne obnovujú jeho ostatky a vytvárajú tak unikátny priestor na turistiku a oddych pre návštevníkov tohto významného historického miesta horného Šariša. Veľkou pridanou hodnotou ich snaženia je, že do čerstvo obnovených priestorov prinášajú počas letných mesiacov zároveň kultúrny a umelecký život – tentokrát na treťom historickom nádvorí.

Rozpočet projektu: 3 000 €.

Projekt č. 02: SPOLOČNE ZA AKTÍVNU MLÁDEŽ
Hokejbalisti z Občianskeho združenia HBC KNIGHTS BARDEJOV sa už roky aktívne venujú hokejbalu. Uvedomujú si, že udržateľnosť a rozvoj každého športu závisí od dobrej základne najmladších členov klubu. Projektom sa rozhodli spopularizovať „svoj“ šport cez náborové aktivity na školách a na saleziánskom ihrisku na Vinbargu, vtiahnuť do hry – cez modelové zápasy a rôzne herné situácie – nových záujemcov o tento zaujímavý a dynamický šport. Želaným výsledkom projektu bude zmysluplné trávenie voľného času skupiny mladých ľudí a nastavenie ich mysle i návykov na zdravý životný štýl.

Rozpočet projektu: 1 100 €.

Projekt č. 03: LÍŠČÍ KÚTIK – oddychovo náučný altánok

Hlavným cieľom projektu OZ Panteliš je podporiť zmysluplné trávenie voľného času návštevníkom východnej časti Čergova, resp. obce Kríže zatraktívnením frekventovaného turistického miesta v obci.  Zhotovením altánku Líščí kútik, knihobúdky, spoločenskými hrami a infografikou vytvoria miesto na oddych, neformálne vzdelávanie v oblasti športu, prírody, histórie a geografie. Členovia združenia ukončia projekt zorganizovaním jesenného behu pohorím Čergov.
Rozpočet projektu: 2 202 €.

Projekt č. 04: VEČERA U RICHTÁRA
Ochotníci z Bardejovského divadla svojím umením prispejú k rozvoju miestneho turizmu vytvorením atraktívneho podujatia pre návštevníkov Bardejova i domácich – zážitkovej historickej hry.  Jej premiéra bude súčasťou 1. ročníka Zážitkového víkendu v dňoch 19. – 21. mája pod názvom Objavte Bardejov.
Netradičným spôsobom v podobe spoločnej stredovekej večere hercov a divákov budú prítomní večeriaci vtiahnutí priamo do deja a stanú sa súčasťou historických udalostí, ktoré sa udejú “u richtára”. Vďaka tomuto podujatiu získajú účastníci večere nezabudnuteľný zážitok návratu v čase, vrátane toho kulinárskeho.

Rozpočet projektu: 1 700 €.

INFORMÁCIE O BEHU:

Termín: 23.apríl 2023
Miesto: Radničné námestie, Bardejov
Začiatok sprievodných aktivít: 14:00
Štart behu: 15:00

Trasa povedie okolo historického jadra mesta. Aktuálnu mapu nájdete TU.

Dĺžka tratí: Hobby beh – 2 km (jeden okruh)
Hlavný beh – 6 km (tri okruhy)

Na zjednodušenie registrácie je možné zaregistrovať sa vopred prostredníctvom REGISTRAČNÉHO FORMULÁRA. Štartovné 15 € môžete uhradiť prevodom na účet. Informácie k úhrade štartovného nájdete v registračnom formulári.

Bližšie informácie k podujatiu a o spôsobe uhrádzania štartovného môžu záujemcovia získať na knbj@bardejov.sk, tel. č. 0907 972 763, alebo v kancelárii nadácie na Radničnom námestí 21, 1. poschodie.

 

O minulých ročníkoch tohto podujatia sa dočítate na https://knbj.sk/beneficne-aktivity/beh-za-atraktivny-bardejov/

 

 

Share this post